Οι πόλεις των 15 λεπτώνΣωτηρία Πάνου

Τα ταξίδια κάνουν κακό στο περιβάλλον και οι τουρίστες είναι μάστιγα γιατί πηγαίνουν πάντα στα ίδια μέρη, σαν να το είχαν συμφωνημένο. Όταν είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, δεν θα χρειάζεται πλέον να ταξιδεύουμε. Θα τα έχουμε όλα στα χέρια μας. Οι πόλεις των 15 λεπτών είναι ήδη εδώ για να σώσουν τον πλανήτη από την υπερθέρμανση.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο οικολογικός τρόπος ζωής βιώνονταν στην ύπαιθρο και στα καταπράσινα λιβάδια. Τώρα αφορά τις πόλεις γιατί η έξοδος στα βουνά ή στην παραλία τα Σαββατοκύριακα ρυπαίνει, τα αυτοκίνητα μολύνουν, όπως και τα ζώα. Η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε πρόσφατα την καταστροφή 3.000 αγροκτημάτων για να ανοίξει ο δρόμος για μια μεγάλη έξυπνη πόλη, που θα ονομάζεται TriState. Μια Πόλη- Δίκτυο, η οποία θα στεγάσει 40 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αν τα έχουμε όλα «σε απόσταση αναπνοής», θα χρειαζόμαστε μόνο μια μικρή περίμετρο κινητικότητας. Το ταξίδι θα ήταν περιττό και θα χρειαστεί να ζητηθεί άδεια για αυτό. Τα φυσικά πάρκα μπορεί να κλείσουν και να αντικατασταθούν με εικονική πραγματικότητα, βίντεο και ντοκιμαντέρ για να τα απολαμβάνουμε όλοι. Η ευτυχία πρέπει να αναζητηθεί στις έξυπνες πόλεις.

Το κεντρικό σύστημα θα είναι 5G. Τα φώτα δρόμου των έξυπνων πόλεων θα είναι εξοπλισμένα με κεραίες 5G, ώστε να μην μας περιβάλλει η πραγματικότητα αλλά η εικονική πραγματικότητα. Θα ξέρουμε όλα όσα χρειαζόμαστε ανά πάσα στιγμή. Όλα επικυρωμένα, υποστηριζόμενα και επιβεβαιωμένα από έγκυρες αρχές.

Για παράδειγμα, το YouTube δεν θα επιτρέπει τη συμπερίληψη ντοκιμαντέρ για την υγεία που έρχονται σε αντίθεση με το δόγμα του ΠΟΥ. Οι πολιτικές πληροφορίες θα επιτρέψουν την επιλογή: θέλετε να λάβετε πληροφορίες από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση; Προτιμάτε δημόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο;

Σήμερα η πληροφορία δεν είναι μόνο ένα εμπόρευμα, αλλά ένα όργανο εξουσίας. Όσο περισσότερα δεδομένα έχει ένα κράτος ή μια εταιρεία, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχουν. Η ανθρωπότητα είναι μια μηχανή δημιουργίας χρήματος από τη παραγωγή δεδομένων.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ

Το δημοτικό συμβούλιο της Οξφόρδης, στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέλει να περιορίσει τους κατοίκους στις γειτονιές τους στο όνομα της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης. Πρόκειται για ένα πείραμα «πόλης των 15 λεπτών», που αρχίζει να προκαλεί τις πρώτες αντιδράσεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι χρειάστηκε να καλέσουν την αστυνομία για να διαμαρτυρηθούν για τα «εξαιρετικά προσβλητικά» μηνύματα που τους είχαν στείλει οι ψηφοφόροι τους.

Η Οξφόρδη είναι η πρώτη βρετανική πόλη που καθιέρωσε ένα σύστημα περιορισμού της κυκλοφορίας αυτοκινήτων σε έξι γειτονιές ή «κλιματικές ζώνες». Από την επόμενη χρονιά, οι οδηγοί υποχρεούνται να προσκομίσουν άδεια οδήγησης που τους επιτρέπει να περάσουν τα «φίλτρα κυκλοφορίας» που είναι εγκατεστημένα στα όρια κάθε γειτονιάς, για να αποκτήσουν το δικαίωμα να τα διέρχονται με αυτοκίνητο 100 ημέρες το χρόνο. Ούτε μία περισσότερη.

Σε κάθε αστική περιοχή, οι κάτοικοι πρέπει να ταξιδεύουν με τα πόδια ή με ποδήλατο για να έχουν πρόσβαση στην κλινική, στο σχολείο, στο πάρκο, στο θέατρο και στα καταστήματα. Δεν μπορείς να επιλέξεις ένα μπαρ για να πιείς το ποτό σου. Πρέπει να πας στο πιο κοντινό, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Το συμβούλιο έχει διαθέσει 6,5 εκατομμύρια λίρες για την εγκατάσταση καμερών παρακολούθησης, ικανών να ανιχνεύουν πινακίδες κυκλοφορίας. Το σύστημα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ., επιτρέποντας σε κάθε ιδιωτικό όχημα που διέρχεται τα σύνορα χωρίς άδεια να επιβάλλεται πρόστιμο, εκτός από άτομα με αναπηρία, φροντιστές και κατόχους τοπικής άδειας 100 ημερών. Οι κάτοικοι της κομητείας του Οξφορντσάιρ θα μπορούν να λάβουν άδεια που ισχύει για 25 ημέρες κάθε χρόνο.

Στη διάσκεψη του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ, ο υπουργός Μεταφορών Μαρκ Χάρπερ είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να εμποδίσει τα συμβούλια να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες των κανόνων για τις «πόλεις 15 λεπτών».

«Αυτό που είναι διαφορετικό και απαίσιο, και αυτό που δεν πρέπει να ανεχόμαστε, είναι ότι τα δημοτικά συμβούλια μπορούν να αποφασίσουν πόσες φορές μπορείτε να πάτε για ψώνια και ότι μπορούν να μεριμνήσουν για τη χρήση των δρόμων με την πάροδο του χρόνου και σύμφωνα με τους χρήστες, και ότι όλα αυτά θα επαληθεύονται με βιντεοπαρακολούθηση», είπε ο Χάρπερ.

Ο υπουργός κατηγόρησε τα τοπικά συμβούλια για κατάχρηση του συστήματος και απείλησε να απαγορεύσει την πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων που περιέχουν πληροφορίες για αριθμούς κυκλοφορίας οχημάτων.

Σε κάθε περίπτωση, οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει…