Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός των αμυντικών βιομηχανιώνΠαύλος Χριστόπουλος

Την περίοδο 2018-2019 οι πωλήσεις στρατιωτικού υλικού σε παγκόσμια κλίμακα αυξήθηκαν κατά 8,5%, στα $361 δις. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προηγούνται, αλλά επιβεβαιώνοντας την επιστροφή στον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων, η άνοδος της Κίνας είναι εμφανής, καθώς και η αποφασιστικότητά της να ενισχύσει τις προοπτικές αναβάθμισης της σκληρής ισχύος της.

Πρόσφατα, το ινστιτούτο SIPRI δημοσίευσε τα στοιχεία τα οποία αφορούν τις πωλήσεις των 25 μεγαλύτερων εταιρειών του αμυντικού τομέα. Παρά το ότι οι ρωσικές εταιρείες βρίσκονται σε πτώση λόγω εσωτερικών οικονομικών προβλημάτων, οι ευρωπαϊκές εταιρείες βρίσκονται σε άνοδο.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Οι συνολικές πωλήσεις σε εξοπλισμούς και υπηρεσίες των 25 μεγαλύτερων εταιρειών για το 2019, άγγιξαν τα 361 δις εμφανίζοντας αύξηση 8,5% σε σχέση με το 2018. Από τις 25 εταιρείες, οι 19 αύξησαν τις πωλήσεις τους.

Χωρίς να υπάρχουν αλλαγές, στις 3 πρώτες θέσεις βρίσκονται η Lockheed Martin (με αύξηση 5,1% που μεταφράζεται σε $5 δις, τη μεγαλύτερη όλων), η Boeing και η Northrop Grumman. Ακολουθούν η Raytheon και η General Dynamics. Και οι πέντε αμερικανικές εταιρείες είχαν συνολικές πωλήσεις $166 δις. Στη λίστα, περιλαμβάνονται και άλλες επτά αμερικανικές εταιρείες, φτάνοντας τις 12, οι οποίες έχουν το 61% των πωλήσεων

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Από τις νέες εταιρείες ξεχωρίζει η αμερικανική L3Harris Technologies, η οποία προέκυψε από τη συνένωση της Harris Corporation και της L3 Technologies και η οποία πραγματοποίησε πωλήσεις $14 δις.

Στη λίστα βρέθηκε επίσης και η εταιρεία EDGE από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η οποία κατέλαβε την 22η θέση με πωλήσεις $4, 7 δις. Πρόκειται για το καλύτερο παράδειγμα αμυντικής βιομηχανίας μίας μικρής χώρας που ευνοήθηκε από τη συγκυρία υψηλής εσωτερικής ζήτησης για εξοπλισμούς και τη βούληση της χώρας να μειώσει την εξάρτησή της από τους ξένους προμηθευτές.

ΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Αν και τα οικονομικά και άλλα στοιχεία των κινεζικών εταιρειών, δεν είναι πάντα εύκολα να βρεθούν και να αξιολογηθούν, το SIPRI κατόρθωσε να υπερπηδήσει αυτό το εμπόδιο και να εντάξει τις κινεζικές εταιρείες στη λίστα των 25 εταιρειών. Τρεις από αυτές, περιλαμβάνονται στη λίστα των 10 μεγαλύτερων εταιρειών.

Πρόκειται για τις Avic, 6η θέση, Cetc, 8η θέση και Norinco, 9η θέση. Συνολικά, οι κινεζικές εταιρείες πέτυχαν μία άνοδο της τάξης του 4,8% μεταξύ 2018 και 2019. Μόνο η Avic, παρά την επίθεση που δέχτηκε από τη διοίκηση Τραμπ, πέτυχε πωλήσεις της τάξης των $22,5 δις τον προηγούμενο χρόνο. Μετά τις ΗΠΑ, η Κίνα είναι δεύτερη σε ποσοστό πωλήσεων μεταξύ των 25 εταιρειών, φτάνοντας το 16% του συνόλου.

Βέβαια, η αύξηση των πωλήσεων των κινεζικών εταιρειών κατευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας, στηρίζοντας τα προγράμματα εκσυγχρονισμού του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΤΩΣΗ

Σε αντίθεση με την Κίνα, οι ρωσικές εταιρείες βρίσκονται σε πτώση. Οι δύο ρωσικές εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα των 25, η Almaz-Antey και η United Shipbuilding εμφάνισαν πτώση $644 εκατ. Η United Aircraft Corporation, παρουσίασε πτώση πωλήσεων της τάξης του $1,3 δις, η οποία την οδήγησε έξω από τη λίστα των 25. Τα οικονομικά προβλήματα της Ρωσίας και ο έντονος εσωτερικός ανταγωνισμός, αποτέλεσαν δύο από τους λόγους που συνέβαλαν σε αυτή την πτώση.

Η ΕΥΡΩΠΗ

Οι έξι ευρωπαϊκές εταιρείες που περιλαμβάνονται στις 25, έφτασαν στο 18% των πωλήσεων. Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία καταλαμβάνει την 7η θέση μεταξύ των 25 και είναι η βρετανική BAE Systems, με πωλήσεις της τάξης των $22,2 δις, μία αύξηση της τάξης του 7,6%. Ακολουθεί στη 12η θέση η ιταλική Leonardo, με πωλήσεις $11,1 δις και αύξηση 18%. Αμέσως πιο πίσω βρίσκεται η Airbus με πωλήσεις $11 δις και μείωση 1,3%. Έπεται η Thales με $9,5 δις και αύξηση 4,2%. Στη 17η θέση βρίσκεται η Dassault με $5,8 δις και αύξηση 105%, η οποία το 2018 βρίσκονταν στην 38η θέση. Αυτή η μεγάλη αύξηση οφείλεται στην άνοδο των πωλήσεων των Rafale σε διάφορες χώρες.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Οι πρώτες 15 εταιρείες έχουν παρουσία σε 49 χώρες, μέσα από θυγατρικές, κοινά σχήματα και ερευνητικά κέντρα. Προηγούνται οι Thales και Airbus με παρουσία σε 24 χώρες η κάθε μία, ακολουθούν οι Boeing και Leonardo με παρουσία σε 21 χώρες και η Lockheed Martin σε 19 χώρες.

Οι χώρες που φιλοξενούν τον μεγαλύτερο αριθμό εταιρειών είναι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Αυστραλία.

Εκτιμάται ότι η τάση για παγκόσμια παρουσία θα αυξάνεται, στον βαθμό που τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα τείνουν να γίνουν πολυεθνικά. Σε ό,τι αφορά την ΕΕ, αυτή η διαδικασία θα επηρεαστεί από τις προοπτικές της κοινής άμυνας, καθώς και των διεθνών προγραμμάτων που υπερβαίνουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.